divendres, 13 de març del 2009

Qui ha dit crisis?!

Portal de Christie's


Per molta crisis que els Governs anunciïn sembla ser que hi ha una sèrie de gent que no es veu afectada per aquesta, tot i que ens vulguin fer creure que són "gente de a pié". Per cada estrena cinematogràfica o gala de premis, i per no anar gaire lluny, els Oscars en són un bon exemple, les grans estrelles de cine porten vestits de milers d'euros que no se'ls posaran mai més (perquè està mal vist repetir modelet).
I què en fan de tants modelets quan tots els armaris de la seva modesta caseta estan plens? Doncs és tan fàcil com revendre'ls. Això sí, no els duran a una botiga de segona mà de barri, sinó que què millor que una casa de subhastes, que te'n donaran una picossada i que finalment la teva peça es convertirà en una "joia" o una "obra d'art" només perquè l'has portada tu (ah! i també perquè l'ha fet un senyor amb un nom difícil de pronunciar).

I qui compra aquests vestits? Els compra gent que li afecta tant poc o menys la crisis que a les estrelles de cine. Gent que es gasta quantitats increïbles per quadres, escultures, làmpares o rellotges que tenen la seva reproducció per milers i milers d'euros menys.

Mai he entès d'on es treuen tants diners per comprar "obres d'art" (terme relatiu), com poden gastar-se el sou de la meva vida en un mini quadre que els decori el menjador...

Us deixo els enllaços de dues cases de subhastes. Feu-hi una ullada i veureu en els catàlegs els elements que estan a la venta i el preu que se'n demana... Francament no m'hi busqueu mai a mi en un lloc així.

http://www.christies.com/


1 comentari: